Confituren
Verschillende confituren smaken ontwikkeld door Tom Stalpers
Ingrediënten
Frambozen Aardbeien Confituren
330 g Verse aardbeien
25 g Confipec # 104415
520 g Fijne kristalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
Frambozen Lychee Roos Confituren
440 g Frambozen Lychee puree Ponthier
25 g Confipec # 104415
520 g Fijne Krisalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
Dubai Pistache
440 g Frambozen puree Ponthier
25 g Confipec # 104415
600 g Fijne Kristalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
100 g Pistache Pasta 100% # 108738
Ananas Yuzu Kardemon
440 g Kardemon Yuzu puree Ponthier
25 g Confipec # 104415
520 g Fijne kristalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
Passievruchten Abrikoos
330 g Abrikozen puree Ponthier
110 g Passievruchten puree Ponthier
25 g Confipec # 104415
520 g Fijne Kristalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
Bapamanga
175 g Mango puree Ponthier
175 g Bananen puree Ponthier
90 g Passievruchten puree Ponthier
25 g Confipec # 104415
520 g Fijne Kristalsuiker
8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068
7 g Cointreau 60% # 105809
Werkwijze
Breng ongezoet fruit of fruitpuree, Confipec en Konsalin Vruchtenzuur langzaam samen aan de kook in een pan. Laat het mengsel 2 minuten doorkoken.
Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl u goed roert. Breng het geheel opnieuw aan de kook.
Zodra het mengsel kookt en een temperatuur heeft bereikt van 103 / 106, haalt u de pan van het vuur en vult u de jampotjes (tot aan de rand).
Plaats de deksels stevig op de potjes en zet ze ondersteboven weg. Dit moet zo heeft mogelijk gebeuren om bacterievorming te voorkomen. Eventueel kunnen de potjes worden ingevroren.
Laat de potjes afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, geniet u van uw heerlijke zelfgemaakte jam.