Confituren

Verschillende confituren smaken ontwikkeld door Tom Stalpers 

Ingrediënten

Frambozen Aardbeien Confituren

330 g Verse aardbeien 

25 g Confipec # 104415

520 g Fijne kristalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068

7 g Cointreau 60% # 105809

Frambozen Lychee Roos Confituren

440 g Frambozen Lychee puree Ponthier 

25 g Confipec # 104415

520 g Fijne Krisalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068

7 g Cointreau 60% # 105809

Dubai Pistache 

440 g Frambozen puree Ponthier 

25 g Confipec # 104415

600 g Fijne Kristalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068

7 g Cointreau 60% # 105809

100 g Pistache Pasta 100% # 108738

Ananas Yuzu Kardemon 

440 g Kardemon Yuzu puree Ponthier 

25 g Confipec # 104415

520 g Fijne kristalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068 

7 g Cointreau 60% # 105809

Passievruchten Abrikoos 

330 g Abrikozen puree Ponthier 

110 g Passievruchten puree Ponthier 

25 g Confipec # 104415

520 g Fijne Kristalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068

7 g Cointreau 60% # 105809

Bapamanga

175 g Mango puree Ponthier 

175 g Bananen puree Ponthier 

90 g Passievruchten puree Ponthier 

25 g Confipec # 104415

520 g Fijne Kristalsuiker 

8 g Konsalin Vruchtenzuur # 104068

7 g Cointreau 60% # 105809

Werkwijze 

Breng ongezoet fruit of fruitpuree, Confipec en Konsalin Vruchtenzuur langzaam samen aan de kook in een pan. Laat het mengsel 2 minuten doorkoken. 

Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl u goed roert. Breng het geheel opnieuw aan de kook. 

Zodra het mengsel kookt en een temperatuur heeft bereikt van 103 / 106, haalt u de pan van het vuur en vult u de jampotjes (tot aan de rand). 

Plaats de deksels stevig op de potjes en zet ze ondersteboven weg. Dit moet zo heeft mogelijk gebeuren om bacterievorming te voorkomen. Eventueel kunnen de potjes worden ingevroren. 

Laat de potjes afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, geniet u van uw heerlijke zelfgemaakte jam.