Chocolade Mousse
Creeër uw eigen paashaas met het onderstaande chocolade mousse recept.
Ingrediënten
6 gr Gelatine poeder 250 LB 30 F
30 gr Water
59 gr Gepasteuriseerde eidooier
59 gr Melissuiker: (voor gelatine)
118 gr Volle Melk
2 gr Royal Vanilla Vanillestokje Bourbon Madagaskar # 110926
122 gr Felchlin Maracaibo Clasificado Pure Chocolade 65% (Grand Cru) # 106881
356 gr Ongezoete Room 35% Debic
Werkwijze
1. Voorbereiding van de gelatine
Meng de gelatine poeder met het water en laat dit mengsel rusten om de gelatine te laten weken.
2. Eidooier en suikermengsel
Klop de gepasteuriseerde eidooier op tot een luchtige massa. Breng onderstussen de vanillesuiker samen met een klein beetje water aan de kook. Verhit dit mengsel tot 120ºC. Zodra deze temperatuur is bereikt, giet het kokende suikermengsel langzaam op de opgeklopte eidooier, terwijl je blijft kloppen.
3. Chocolade en melk met vanille
Breng de mlek aan de kook en voeg de vanille toe. Zodra de melk kookt, los je de Maracaibo 65% Felchlin chocolade erin op. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot ongeveer 28ºC.
4. Mengen van de massa's
Spatel het afgekoelde chocolademengsel van ongeveer 28ºC voorzichtig door het eidooiermengsel.
5. Room toevoegen
Klop de ongezoete slagroom tot yoghurt dikte en spatel deze voorzichtig door het mengsel om een luchtige textuur te behouden.