Vipec S

Spiegel voor glashelder afdekgelei

220 gram Vipec S
180 gram Suiker
2200 gram Water

De Vipec-S oplossen in het water en het geheel rustig aan de kook brengen. Hierna de 180 gram suiker hier aan toevoegen en dit geheel gedurende 2 a 3 minuten laten doorkoken. 

Deze massa van het gas halen en laten afkoelen.
 


Bereiding Vipec-S

Water en pulp in een pan doen. Los hierin de Vipec-S op samen met 1500 gram suiker. Breng dit geheel aan de kook. Voeg geleidelijk, onder goed roeren, de resterende 5000 gram suiker toe tot deze opgelost is. De nu verkregen massa 2 minuten doorkoken. Massa af laten koelen. Deze is geschikt als vulmoes, spiegel of afdekgelei (zie receptuur). 

Basisbenodigdheden Vipec-S
600 gram Vipec-S
6500 gram suiker
1700 gram water
5000 gram abrikozenpulp (ook geschikt voor andere soorten fruit)
 



Receptuur Abrikozenmoes met Vipec-S
5000 gram suiker
1 blik pulp
600 gr citroensap
1 liter water. Dit bij elkaar doen en koken tot 98 graden.
1500 gram suiker
600 gram Vipec-S
Dit koken opnieuw tot 98 graden celcius 
 



Spiegel voor bolgebak met Vipec S

1000 gram Puree (fijn)
125 gram Vipec-S
300 gram Water
300 gram Melissuiker
 
Breng de puree, water en Vipec-S langzaam aan de kook. Voeg melissuiker toe aan het geheel en breng het geheel 2 minuten aan de kook (evt. kleur toevoegen). Daarna koud draaien op stand 2 (Hobart) en de massa vervolgens wegzetten. Voor de verwerking eventueel verwarmen in de magnetron tegen het kookpunt aan, product dopen of vloeistrijken.