Pâte de fruit

Basis benodigdheden pâte de fruit
2.000 gram vers fruit of sap
500 gram Pecca 84 (artikelnummer 104259)
4.000 gram suiker
75 gram Konsalin vruchtenzuur (artikelnummer 104068)

Bereiding pâte de fruit
Los de Pecca 84 op in het fruit of sap. Dit geheel langzaam aan de kook brengen. Zodra het begint te koken langzaam, suiker toevoegen. Daarna de massa 2 minuten inkoken. Haal de pan van het gas en voeg het zuur toe. Roer de massa rustig door en vervolgens kunt u gaan uitgieten. Na 12 uur kunt u het product lossen en in blokjes snijden. Haal het door de fijne castor suiker. Laat het 24 uur drogen, in een niet vochtige omgeving. 

Vruchtenblokjes - receptuur voor plaat 60 x 40 cm
420 gram water 
1.250 gram vers fruit of sap 
420 gram Pecca 84 (artikelnummer 104259)
3.325 gram suiker 
82 gram zuur 
3 gram sinaasappelrasp 

Vruchtenblokjes citroen
1.600 gram water
540 gram Pecca 84 (artikelnummer 104259)
65 gram Konsalin (vruchtenzuur) (artikelnummer 104068)
270 gram compound (citroen) 
4.000 gram suiker 
 
Tip! Wacht 2 dagen met het inpakken van de vruchtenblokjes. De blokjes krijgen op deze manier een 'huidje' waardoor de suiker niet zal oplossen in de verpakking. Bij te snel inpakken kan dit wel het geval zijn. 
 
pecca.jpg