Baba au Kirsch
Een recept van Kiki Suijkerbuijk - Bekend van Beko Najaarsdagen 2023
Kirsch, tonka vanille & witte chocolade
Baba au Kirsch
1000 g bloem T45
20 g zout
100 g suiker
50 g gist
500 g water
300 g boter
500 g ei
Kneed deeg met T45, zout, water, ei en gist tot gluten ontstaan. Voeg vervolgens suiker toe en kneed het deeg tot het loskomt van de rand. Voeg vervolgens boter toe en kneed tot u een mooi vliesje kan trekken. Laat na het vullen van vormen rijzen op ca. 26 ̊C voor 30 minuten. Bak vervolgens af op 160 ̊C voor 15 - 20 minuten. Bak vervolgens droog op 130 ̊C voor 13 minuten.
Siroop
1000 g water
300 g suiker
100 g Jacobert Kirsch 48% #105917
20 g Hibiscus
Breng alles tegen de kook. Laat afkoelen en dompel de baba's in het siroop.
Vanille tonka whip ganache
1000 g room
15 g gelatine
300 g Felchlin Sao Palme Witte Chocolade 30% #106835
5 g Tonka Vanille Extract (Vanille bv)
Kook de helft van de room, los hier gelatine in op. Giet op de chocolade. Meng de rest van de room eronder en laat 12 minuten opstijven. Klop vervolgens luchtig.
Frambozen coulis
500 g frambozen (diepvries)
100 g suiker
10 g citroen
12 g gelatine
Breng geheel tegen de kook en laat het geheel opstijven. Vervolgens direct te gebruiken.
Het fruit wat gebruikt is in het recept is afkomstig van Prestige Fruit