Baba au Kirsch

Een recept van Kiki Suijkerbuijk - Bekend van Beko Najaarsdagen 2023 

Kirsch, tonka vanille & witte chocolade

Baba au Kirsch

1000 g bloem T45 

20 g zout 

100 g suiker 

50 g gist 

500 g water 

300 g boter 

500 g ei 

Kneed deeg met T45, zout, water, ei en gist tot gluten ontstaan. Voeg vervolgens suiker toe en kneed het deeg tot het loskomt van de rand. Voeg vervolgens boter toe en kneed tot u een mooi vliesje kan trekken. Laat na het vullen van vormen rijzen op ca. 26 ̊C voor 30 minuten. Bak vervolgens af op 160 ̊C voor 15 - 20 minuten. Bak vervolgens droog op 130 ̊C voor 13 minuten. 

Siroop

1000 g water 

300 g suiker 

100 g Jacobert Kirsch 48% #105917

20 g Hibiscus 

Breng alles tegen de kook. Laat afkoelen en dompel de baba's in het siroop. 

Vanille tonka whip ganache

1000 g room 

15 g gelatine 

300 g Felchlin Sao Palme Witte Chocolade 30% #106835

5 g Tonka Vanille Extract (Vanille bv)

Kook de helft van de room, los hier gelatine in op. Giet op de chocolade. Meng de rest van de room eronder en laat 12 minuten opstijven. Klop vervolgens luchtig. 

Frambozen coulis 

500 g frambozen (diepvries) 

100 g suiker 

10 g citroen

12 g gelatine 

Breng geheel tegen de kook en laat het geheel opstijven. Vervolgens direct te gebruiken. 

Het fruit wat gebruikt is in het recept is afkomstig van Prestige Fruit

Klik hier en print het recept 

Baba au Kirsch Vipam.jpgBaba Beko Najaarsdagen.JPG