Cointreau Panettone
De chef: Orginele creatie door Laurent LUO Banketbakker Xiamen, Fujian, China
Recept voor 7 stuks van 350 gram
1. Cointreau gedroogde vruchten invoer
Ingrediënten:
- 200 g gedroogde druiven
- 200 g gedroogde sinaasappelschil, in blokjes gesneden
- 200 g gedroogde citroenschil, in blokjes gesneden
- 100 g water
- 75 g Cointreau 60% (artikelnummer 105809)
Bereidingswijze:
- Doe de krenten en schillen in het water en kook tot het water verdampt is
- Laat het afkoelen tot 40°C
- Laat minimaal 2 dagen staan
2. Panettone deeg
Ingrediënten:
Dag 1.
- 500 g bloem
- 10 g zout
- 125 g basterdsuiker
- 25 g bakkersgist
- 150 g gist
- 135 g eidooiers
- 160 g melk
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten in de tank en roer tot een homogene massa
- Dek af met huishoudfolie
- Laat het een nacht staan in de koelkast
Dag 2.
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 10 g zout
- 125 basterdsuiker
- 25 g bakkersgist
- 150 g gist
- 150 eidooiers
- 150 g melk
- 355 g boter
Bereidingswijze:
- Doe het deeg van dag 1 in de tank en voeg de ingrediënten van dag 2, behalve boter.
- Kneed 8 minuten op lage snelheid
- Ga door op hoge snelheid gedurende 3 minuten
- Voeg boter toe en meng gelijkmatig
- Verwerk gedroogd fruit in u deeg
- Haal het deeg uit de bak als het de 24°C heeft bereikt
- Verdeel in balletjes van 350 g en laat 1 uur staan
- Vorm opnieuw balletjes en leg ze in panettonevormpjes
- Laat 1 uur 30°C tot 25°C staan
- Bak in een heteluchtoven gedurende 36 minuten
- Laat het minimaal 3 uur afkoelen, bij voorkeur ondersteboven