Cointreau Panettone

De chef: Orginele creatie door Laurent LUO Banketbakker Xiamen, Fujian, China 

Recept voor 7 stuks van 350 gram

1. Cointreau gedroogde vruchten invoer 

Ingrediënten: 

  • 200 g gedroogde druiven
  • 200 g gedroogde sinaasappelschil, in blokjes gesneden
  • 200 g gedroogde citroenschil, in blokjes gesneden 
  • 100 g water 
  • 75 g Cointreau 60% (artikelnummer 105809)

 

Bereidingswijze: 

  • Doe de krenten en schillen in het water en kook tot het water verdampt is 
  • Laat het afkoelen tot 40°C
  • Laat minimaal 2 dagen staan 

 

2. Panettone deeg

Ingrediënten: 

Dag 1. 

  • 500 g bloem 
  • 10 g zout 
  • 125 g basterdsuiker 
  • 25 g bakkersgist 
  • 150 g gist
  • 135 g eidooiers 
  • 160 g melk 

 

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten in de tank en roer tot een homogene massa
  • Dek af met huishoudfolie 
  • Laat het een nacht staan in de koelkast

 

Dag 2. 

Ingrediënten:

  • 500 g bloem 
  • 10 g zout 
  • 125 basterdsuiker 
  • 25 g bakkersgist 
  • 150 g gist 
  • 150 eidooiers 
  • 150 g melk 
  • 355 g boter 

 

Bereidingswijze:

  • Doe het deeg van dag 1 in de tank en voeg de ingrediënten van dag 2, behalve boter. 
  • Kneed 8 minuten op lage snelheid 
  • Ga door op hoge snelheid gedurende 3 minuten
  • Voeg boter toe en meng gelijkmatig 
  • Verwerk gedroogd fruit in u deeg
  • Haal het deeg uit de bak als het de 24°C heeft bereikt
  • Verdeel in balletjes van 350 g en laat 1 uur staan
  • Vorm opnieuw balletjes en leg ze in panettonevormpjes
  • Laat 1 uur 30°C tot 25°C staan 
  • Bak in een heteluchtoven gedurende 36 minuten 
  • Laat het minimaal 3 uur afkoelen, bij voorkeur ondersteboven
Panettone Cointreau 4.jpg