Marsepein Spekkoek
Ingrediënten:
Donkere laag:
- 1 kg marsepein 60/40 1:1,5 #100805
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel anijspoeder
- 1 theelepel kardemom
- 1,5 - 2 theelepels pandan extract
- Mokka aroma #106344
Witte laag:
- 1,5 kg marsepein 60/40 1:1,5 #100805
Bereiding:
- Kleur één deel marsepein groen en laat het andere deel marsepein in de orginele marsepeinkleur. Indien gewenst, kunt u de marsepein op smaak brengen met pandan kruiden
- Rol de marsepein uit tot een dikte van ca. 2,5 mm
- Leg de uitgerolde plakken marsepein, om-en-om, op elkaar en steek met een taartring -doorsnede van 15 cm- de spekkoek uit
- Het restant dat overblijft bij het uitsteken kan gebruikt worden onder op de spekkoek, zodat er niks verloren gaat
Tip van de chef:
Pandan is ook erg lekker in combinatie met citroengras, gember en kokos om te verwerken in een ganache voor een tropische bonbon!