Marsepein Spekkoek

Ingrediënten:

Donkere laag:

- 1 kg marsepein 60/40 1:1,5 #100805

- 1 theelepel kaneel 

- 1 theelepel nootmuskaat 

- 1 theelepel anijspoeder 

- 1 theelepel kardemom

- 1,5 - 2 theelepels pandan extract 

- Mokka aroma #106344

 

Witte laag:

- 1,5 kg marsepein 60/40 1:1,5 #100805

 

Bereiding:

- Kleur één deel marsepein groen en laat het andere deel marsepein in de orginele marsepeinkleur. Indien gewenst, kunt u de marsepein op smaak brengen met    pandan kruiden

- Rol de marsepein uit tot een dikte van ca. 2,5 mm 

- Leg de uitgerolde plakken marsepein, om-en-om, op elkaar en steek met een taartring -doorsnede van 15 cm- de spekkoek uit 

- Het restant dat overblijft bij het uitsteken kan gebruikt worden onder op de spekkoek, zodat er niks verloren gaat 

 

Tip van de chef:

Pandan is ook erg lekker in combinatie met citroengras, gember en kokos om te verwerken in een ganache voor een tropische bonbon!

 

 

 

marsepein spekkoek_2.jpg