Vegan Lemon Meringue Tartelette

Een recept bekend van Dag van het Ambacht

Lemongel

100 g Citroen puree

25 g Yuzu puree

5 g   Pectine NH Nappage # 111063

25 g Suiker

25 g Glucose

1 g Kessko Konsalin Vruchtenzuur # 104068

Kook de puree en de glucose. Meng de pectine met suiker, om klontjes te voorkomen. Als de puree tegen de kook is, voeg dan de pectine toe en laat het 2 minuten doorkoken. Vervolgens het vruchtenzuur toevoegen. Het geheel kunt u in porties invriezen.

Lemon cremeux

300 g Felchlin Vegan/Organic Witte Chocolade 38% # 109791

400 g Vegan Top Debic

200 g Citroen puree

30 g ColdTex N°20 # 112149 

80 g Cacaoboter # 110848

Verwarm het geheel in de magnetron en voeg tot slot de ColdTex N°20 (artikelnummer: 112149) toe en blend tot een gladde massa.

Meringue vegan

5 g Limoensap

4 g Natur Air N° 42 # 112148

2 g Natur Alg N°13 # 112370 

100 g Water

100 g Suiker

100 g Poedersuiker

Kook het water en mix met de staafmixer de Natur Air ° 42 (artikelnummer: 112148) en de Natur Alg N°13 (artikelnummer: 112370). Klop op en als er schuim ontstaat voeg dan de limoensap, suiker en poedersuiker toe.

Afwerking

Gedroogde Zuidvruchten Sinaasappel (1 á 4 mm) # 112166

Klik hier en print het recept

DSC_3450_Tartelette_iWD.JPG