Le Miroir de Loire

Financier

boter 250 gram, suiker 300 gram, zout 5 gram, amandelpoeder 200 gram, eieren 300 gram, bloem 80 gram, Cointreau 60% Concentraat (#105809) 70 gram.

(totaal gewicht 1205 gram) 

Werkwijze

Draai de boter mais in een beslagkuip van de klopper-mengelaar, met behulp van het palet. Voeg de suiker toe, het zout en het amandelpoeder. De eieren stelselmatig toevoegen en vervolgens schuimig roeren gedurende 15 minuten. De kuip uit de machine nemen en er de gezeefde bloem en de Cointreau Concentraat zorgvuldig doorspatelen. In aluminium vormpjes spuiten van 10 cm diameter en 2 cm hoogte. In een ventilatieoven bakken op 170°C (190°C in een vloeroven), gedurende +/- 20 minuten. Goed laten afkoelen voor et ontvormen. Bewaren voor de afwerking. 

Cointreausiroop

siroop 30 B 250 gram, Cointreau 60% Concentraat (#105809) 100 gram.

(totaal gewicht 350 gram).

Samen mengen. 

Glacage

Cointreau 60% Concentraat (#105809) 20 gram, water 20 gram, bloemsuiker 180 gram (totaal gewicht 220 gram).

Samen mengen en licht verwarme.

Afwerking           

De afgekoelde gebakjes afglanzen met warme afdekgelei en vervolgens met de glacage. 

Decoreren met gekonfijnte sinaasappelschil (#110683).

Le-Miroir-de-Loire.jpeg