Vegan Lemon Meringue Tartelette
Een recept bekend van Dag van het Ambacht
Lemongel
100 g Citroen puree
25 g Yuzu puree
5 g Pectine NH Nappage # 111063
25 g Suiker
25 g Glucose
1 g Kessko Konsalin Vruchtenzuur # 104068
Kook de puree en de glucose. Meng de pectine met suiker, om klontjes te voorkomen. Als de puree tegen de kook is, voeg dan de pectine toe en laat het 2 minuten doorkoken. Vervolgens het vruchtenzuur toevoegen. Het geheel kunt u in porties invriezen.
Lemon cremeux
300 g Felchlin Vegan/Organic Witte Chocolade 38% # 109791
400 g Vegan Top Debic
200 g Citroen puree
30 g ColdTex N°20 # 112149
80 g Cacaoboter # 110848
Verwarm het geheel in de magnetron en voeg tot slot de ColdTex N°20 (artikelnummer: 112149) toe en blend tot een gladde massa.
Meringue vegan
5 g Limoensap
4 g Natur Air N° 42 # 112148
2 g Natur Alg N°13 # 112370
100 g Water
100 g Suiker
100 g Poedersuiker
Kook het water en mix met de staafmixer de Natur Air ° 42 (artikelnummer: 112148) en de Natur Alg N°13 (artikelnummer: 112370). Klop op en als er schuim ontstaat voeg dan de limoensap, suiker en poedersuiker toe.
Afwerking
Gedroogde Zuidvruchten Sinaasappel (1 á 4 mm) # 112166