Appeltaartje

Een recept van Kiki Suijkerbuijk - Bekend van Bakkersvak & IJsVak 2023

Receptuur en werkwijze voor 4 taarten

Baktemperatuur: 180 °C

Baktijd: 15 minuten 

Frangipane

400 g amandelspijs K + K Superieur 

130 g boter 

10 g bloem 

100 g heel ei 

Meng boter en spijs met de vlinder. Voeg vervolgens het ei toe en draai gedurende 10 minuten luchtig. Voeg tot slot de bloem toe. 

Krokante bodem

300 g Pralin Delicrisp Classic #110564

300 g Felchlin Sao Palme 30% (wit) 

Smelt de witte chocolade en meng hier de Pralin Delicrisp doorheen. Rol uit met rolstok tussen 2 plastic vellen. Steek uit met een 16 cm Ø ring. 

Witte chocolade whip ganache 

40 g suiker 

100 g room |

450 g koude room ||

15 g gelatinemassa 

230 g Felchlin Sao Palme 30% (wit) #106835

Kook room | samen met de suiker. Voeg de gesmolten gelatinemassa toe. Meng dit met de witte chocolade tot een gladde massa. Meng de koude room hieronder 12 uur laten opstijven en vervolgens opslaan tot de gewenste dikte. 

Groene glaçage 

35 g Vipec S #104416

30 g suiker 

350 g water 

135 g room 

300 g Felchlin Sao Palme 30% (wit) #106835

50 g gelatinemassa 

        groene pigmentkleurstof #106498

Breng water en suiker aan de kook. Voeg Vipec S toe, los dit goed op en laat ca. 2 minuten doorkoken. Laat dit vervolgens opstijven tot een neutrale geleibasis. Kook de room en voeg neutrale gelei toe. Los de gelatinemassa hierin op en meng met de chcocolade. Verwerken op ca. 35 - 45ºC.

Appelbavaroise

1.000 g room, ongezoet 

150 g Bavaroise Neutraal #100598

200 g lauw water 

10 g Clavados P. Magloire 60% # 105841 

80 g Babbi Pasta Mela Verde (groene appel) #107975

Meng de bavaroise met het water, voeg de Babbi pasta toe en meng het glad. Voeg Calvados toe en spatel tot slot de room eronder. 

Overig 

800 g Frucaps appelvulling

Opbouw 

Bak in 14 cm Ø ringen de frangipane. Ca. 150 gram per ring. Spuit na het bakken 200 gram appelvulling op de frangipane. Spuit hier vervolgens 150 gram whip ganache op. Vries het interieur in. Spuit ca. 350 gram bavaroise in een 16 cm Ø ring. Duw hier het interieur in. Sluit af met de krokante bodem plak. Glaceer de taart en werk af met de whip ganache. 

Afwerking 

Chocolade Blad (klein) #110224

Vorm gebakje: Pavoflex 3D Slake (114x39x20h) #111231

Klik hier en print het recept 

7C1A9334-bewerkt.JPG