Welkom bij Vipam, log hier in 
 

Sinterklaas Boltaart

De nieuwe luxe bolvorm is voor ieder seizoen te gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van dit heerlijke weekendtaartje voor Sinterklaas? Een leuke en luxe uitstraling met een bijpassende smaak voor het thema: Speculaas. Wie kent het niet?


Bereidingswijze

Meng 150 gram neutrale bavaroisepoeder met 200 gram lauw water en 1 liter lobbige slagroom. De speculaas esprit draait u met de slagroom mee (30 gram). Er gaat ongeveer 600 gram massa in een bolvorm. Binnen de vorm kunt u voor verrassende smaak een bolletje met rijstkrokantballetje plaatsen. Hiervoor heeft u de flexipan bolvorm nodig. De taart blijft snijbaar door de juiste hoeveelheid rijstkrokantballetjes toe te voegen; Neem 1KG Crac Riz en meng deze met 200 gram chocolade en plaats dit voor 2/3 in de flexipanmat 70mm. Deze legt u in de vriezer om te stollen. De grote mal vult u voor de helft met bavaroise en hier plaatst u vervolgens het bolletje cracchoc in. Vervolgens vult u de mal af tot een cm onder de rand. Als laatste plaatst u er een plak kapsel in of een harder wener plak bestreiken met chocolade; dit geheel invriezen. Vanuit de vriezer spuit u het fluweel met velvit wit (zorg dat deze goed verwarmd is). Vervolgens kunt u het geheel afwerken zoals afgebeeld.

De chocolade pajets zijn zelf op kleur gebracht middels pigmentpoeder. 

SintBoltaart.jpg